Max Oosterwijk

Nog even wachten

BARENDRECHT – Het is aftellen geblazen de komende dagen voor de medewerkers van Exxact Barendrecht. Want we gaan namelijk vanaf 1 oktober verhuizen naar het nieuwe bruisend cultureel centrum Het Kruispunt. Aankomende vrijdagavond is er zelfs een afscheidsuitzending om na meer dan 20 jaar de studio toch uit te kunnen zwaaien.

Het Kruispunt
Gebouw Het Kruispunt stond vroeger vooral bekend als theater, maar ook als bibliotheek, die daar lange tijd gehuisvest was. Maar dat wordt vanaf november anders, want dan is zowel het theater er gehuisvest, als wij – Exxact Barendrecht, een horecagelegenheid als de bibliotheek! Want deze keert terug, maar dan in een ‘vrije vorm’, zodat je overal kunt zitten waar je maar wilt. Verder is het de bedoeling dat er ook geregeld allerlei workshops worden georganiseerd, lezingen en zelfs radio-uitzendingen vanaf de cascade.

Hoe alles precies er aan toe gaat, is nog koffiedik kijken, maar er is 1 ding zeker: er komt meer reuring in het gebouw.

Wat gebeurt er met Het Trefpunt?
Op dit moment (26 september 2016) zitten wij nog in gebouw Het Trefpunt, dat voor 1 november helemaal leeg moet zijn. Dan hebben wij genoeg tijd om netjes op te kunnen ruimen, daarna wordt deze ruimte door een andere huurder gebruikt. Zo kan Het Trefpunt een multifunctionele ontmoetingsruimte worden, waar mensen zowel samenkomen, als bijvoorbeeld schaken of zingen (de harmonievereniging Barendrecht).

Deel deze blogpost met de wereld!