3D objecten belichten met Watchout

ROTTERDAM – Eerder had ik er al een blogpost over geschreven, maar het is ons eindelijk gelukt! Namelijk het projecteren van beelden op een 3D object.

 

Dit doen wij met de multidisplay software Dataton WATCHOUT. Hiermee is het mogelijk om beelden op meerdere schermen te krijgen, bijvoorbeeld een grote muur met allemaal kleinere beeldschermen. Natuurlijk behoren ook meerdere beamers als een soort panorama view tot de mogelijkheden, of zelfs 3D mapping. Dit gebeurde eerder ook al op gebouwen of auto’s, al kan je het met allerhande voorwerpen doen.

 

Voor thema hebben wij ook al een object uitgekozen om te gaan belichten met (pico)beamers. Een soort zandloper, alleen over de beelden zelf ben ik er samen met mijn teamgenoot nog niet uitgekomen. Want het is best een lastig object om te belichten, ook qua beelden enzovoorts. Verder hebben wij ook met Blender een 3D object laten maken, omdat wij dat zelf niet tijdens onze opleiding krijgen.

Hoe het eindresultaat is, zie je binnenkort op mijn website met een vlog.

[huge_it_gallery id=”2″]

Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email