Max Oosterwijk

Te gek! 3D Mapping leren met WATCHOUT

ROTTERDAM – De nieuwe periode op school is inmiddels weer begonnen, dit betekent ook weer dat wij aandacht schenken aan een nieuw thema. Mijn vorige thema staat prominent op mijn website, namelijk GLR Serious Request. Deze periode staat in het teken van een avond waarop alle studenten van Mediatechnologie zich presenteren. Omdat wij net begonnen zijn, is de afbeelding hierboven een testopstelling.

 

Wat houdt het thema precies in?

De werkzaamheden van Mediatechnologie zijn natuurlijk niet zo tastbaar als bijvoorbeeld die van Podium- en Evenemententechniek. Wij zijn vaak meer op de achtergrond aanwezig. Developers zorgen bijvoorbeeld voor de technische werking van een website of een game, Mediabeheerders houden zich natuurlijk bezig met onder meer netwerken.

Om te laten zien dat wij heel veel toffe dingen leren (en in onze mars hebben) is er een speciale avond voor vrienden en familie. Hierin worden alle mogelijke projecten aangepakt, van virtual reality tot een radio station, stuk voor stuk toffe projecten worden ge- en vertoond.

 

Wat doe ik tijdens dit thema?

Samen met nog een klasgenoot gaan wij ons bezighouden met 3D mapping in het programma WATCHOUT. Dit is een softwarepakket waarmee je meerdere beeldschermen kunt aansturen. Je kan dit laten doen door een video te laten herhalen, maar ook op commando of zelfs een beetje spelen met multimedia! Iets dat ook tot de mogelijkheden behoort is het belichten van 3D objecten. Wij moeten ervoor zorgen dat een (groot) object mooi belicht wordt met filmpjes of een mooi uiterlijk.

 

Hieronder een aantal voorbeelden van 3D mapping:

Dit voorbeeld is gemaakt tijdens de ISE beurs in 2015 op de stand van Dataton, de ontwikkelaar van het programma WATCHOUT.

 

Meer binnenkort natuurlijk via sociale media en op mijn website. Blijf op de hoogte van dit project op het kanaal van GLRInsiders.

Deel deze blogpost met de wereld!