Terugkijken: GLR Serious Request 2016, de technische voorbereidingen

BARENDRECHT – De afgelopen tijd was best wel hectisch voor mij, want ik heb heel veel tijd gestoken in het voorbereiden van het project GLR Serious Request. Ik heb er zelfs een blogpost en ook 2 vlogs over gehouden, deze wil ik graag met jou delen.

De uitvoering zelf ging erg goed, veel radiomakers deden het weliswaar voor eerste keer, waarvan ook genoeg potentieel talent! Tijdens deze dagen heb ik mij vooral beziggehouden met het begeleiden van het radiogedeelte, door de techniek voor sommige studenten te verzorgen.

Want ik weet uit ervaring dat het best moeilijk is om voor het eerst te presenteren en techniek te verzorgen. Nu heb ik daar geen last meer van, maar dat is natuurlijk omdat ik echt een radiofreak ben.

 

Technische informatie bij dit project

Tijdens het project maakten wij gebruik van de Livestream HD500, een all-in-one oplossing met krachtige hardware, ingebouwde kaarten voor BNC, HDMI en meerdere aansluitingen. Ook gebruikten wij 3 Sony HVR-S270 camera’s, Panasonic HDC-Z10000 en een gehuurde set van Broadcast Partners, inclusief een groot display, D&R AirLite mengtafel en Rode Broadcaster microfoons icm het automatiseringssysteem Aeron (opvolger van PC Radio).

De uitzending zelf vond plaats in HD-kwaliteit (720p) en werd opgenomen in Full HD (1080p), dat heeft geresulteerd in bestanden van een paar honderd gigabyte groot. Bovendien werd deze gestreamd door heel de school middels Wirecast van OneLan, de streaming werd verzorgd door Livestream zelf.

 

Het team bestaat uit Remco Valdez, Brian Rog, Zoë van Hemert en Frank Molenaar.

Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email