Max Oosterwijk

Subdomeinen op Max Oosterwijk!

BARENDRECHT – Op dit moment ben ik druk bezig met mijn website. Dat lijkt er op het eerste gezicht niet op, ik schrijf namelijk niet heel veel berichten. Wel ben ik achter de schermen bezig met diverse subdomeinen, deze kan ik nemen bij mijn pakket van het hostingbedrijf.

 

Wat is een subdomein?

Een website kent een domein, bijvoorbeeld Google.com, maar het bedrijf biedt anno 2017 niet alleen meer een zoekmachine aan. Je kan ook nog een account aanmaken voor mail, de cloud en meer toepassingen. Om te voorkomen dat je opnieuw een domein hoeft te kopen, kan je ook een subdomein aanmaken. Bijvoorbeeld mail.google.com.

Zoiets dergelijks kan ik ook met mijn website doen. Daar maak ik als ICT’er maar wat graag gebruik van, zo heb ik al een subdomein voor mijn experimentele platform: World of Max. Qua naam niet heel origineel, wel pakkend en dat dekt de lading. Omdat dit subdomein niet altijd iets interessants biedt voor jou als bezoeker, raad ik aan om de berichtgeving in de gaten te houden op mijn website, in plaats van geregeld een bezoekje te brengen aan mijn subdomeinen.

 

Wat wil ik doen met deze subdomeinen?

World of Max zal dienst doen als platform met iedere keer tijdelijke invulling. Ook zal ik een definitief subdomein openstellen voor een website gemaakt met Adobe Muse (programma om websites mee te bouwen).

Deel deze blogpost met de wereld!