Nieuw project: Virtuele studio!

ROTTERDAM – Er is weer een nieuwe periode aangebroken op school, waarin wij weer diverse vakken krijgen voor onze specialisatie. Ook is er weer een nieuw thema, daar wil ik in deze blogpost graag wat meer over vertellen. Steeds meer mediabedrijven kiezen voor zo’n studio, aangezien het goedkoper en flexibeler in gebruik is dan een fysiek decor. Het resultaat van de virtuele studio is binnenkort te zien in een vlog.

 

Virtuele studio

In principe is een virtuele studio niets meer dan een studio waarin vooral een groen of blauw doek gebruikt wordt. Dan wordt het groen of blauw (andere kleuren zijn ook mogelijk) weggefilterd in de computer en vervangen door een plaatje van een studio. Vervolgens wordt het ook mogelijk gemaakt om bijvoorbeeld rond te lopen door de studio.

 

Virutal Flow

Om wat meer body te geven aan onze opdracht, zodat het meer is dan alleen een virutele studio, hebben wij een fictief mediakanaal verzonnen. Het draagt de naam Virutal Flow, vanwege het karakter van de opleiding en de opdracht. Het logo is ontworpen door mijn klasgenoot Remco, het concept voor de vormgeving heb ik hoofdzakelijk verzonnen.

 

Hardware

Voor dit project maken wij gebruik van de Blackmagic Design UltraStudio & UltraStudio 3D. Dit alles sluiten wij aan op een iMac, door middel van Thunderbolt. Qua camera’s maken wij gebruik van de Sony HVR270, ook een Panasonic HDC-Z10000 en misschien ook de Livestream HD500. Dat laatste moeten wij nog bekijken of dit mogelijk is.

Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email