Max Oosterwijk

Wat staat er deze periode voor mij op het programma?

BARENDRECHT – De nieuwe periode is weer aangebroken, want dat is wel zo op mijn school, ik heb 5 perioden van 7 a 8 weken. Daarin doen wij vaak andere vakken, de ene periode bijvoorbeeld scripting met Powershell en de andere werken wij aan bijvoorbeeld EMC Storage.

 

Deze periode heb ik, net als de andere perioden vaste vakken: Nederlands, Engels en Rekenen, maar ook Planning & Monitoring. In dat laatste vak gaan wij aan de slag met het maken van diverse documenten, want dat hoort er ook bij. Gelukkig is dat op mijn lijf geschreven, kijk maar naar mijn website! Want wij moeten in het bedrijfsleven een functioneel ontwerp kunnen schrijven of bijvoorbeeld en implementatieplan.

Qua technische vakken ga ik aan de slag met deployment – het uitrollen van software op een afstand -, handig in grote bedrijven. Servers beheren met databases (SQL), en ook Mobile Device Management – het beheren van mobiele apparaten via 1 server -. Dat laatste is handig als je een BYOD-beleid hebt, waar werknemers zelf apparaten mogen meenemen, alleen misschien niet alles mogen doen op het bedrijfsnetwerk. Dit en meer, zie je in deze vlog.

 

Deel deze blogpost met de wereld!