Max Oosterwijk

Stoot SSMR OPEN Rotterdam van de troon?

BARENDRECHT – Er gebeurt veel op het gebied van media. Zo is de vergunning van OPEN Rotterdam als media-instelling voor de stad bijna afgelopen, welke om de vijf jaar opnieuw wordt uitgegeven. Tijdens dit proces is de gemeente slechts adviserend, de knoop wordt uiteindelijk door het Commissariaat van de Media doorgehakt.

Bijna elke gemeente heeft een lokale omroep die opereert op bijna alle gebieden van de media. Veel doen dat – net als bijvoorbeeld Exxact Barendrecht en in de toekomst wellicht SSMR via radio, televisie, online en nieuwe media. Want OPEN Rotterdam heeft in het verleden al bonuspunten verspilt: exorbitante managementsalarissen, dure productiehuizen, het stoppen van radio in 2015 en ook matige producten. Al deze gebeurtenissen vielen en vallen in verkeerde toonaarden bij gepassioneerde (ex)medewerkers, ook al heeft OPEN in 2017 de titel Lokale omroep van het jaar gewonnen, volgens de OLON. Blijkbaar omdat ze het zo geweldig vinden dat zij veel matige reportages maken voor tv en internet.

Voor nu is de gemeente Rotterdam aan zet, ondanks dat deze beslissing via de “hoge heren” naar de gemeenteraad gaat. Ergens deze week wordt hopelijk meer duidelijk en is het nagelbijten voor zowel de zittende als nieuwe instelling.

OLON = Organisatie voor Lokale Omroepen Nederland

Deel deze blogpost met de wereld!