Is Divi de enige pagebuilder voor WordPress?

BARENDRECHT – Als websitebeheerder wil ik met zo veel mogelijk systemen kunnen werken, of het gaat om een content management systeem of voor ontwerpen. Er zijn veel mogelijkheden om een website te kunnen bouwen, zo kan je het ontwerp van een pagina helemaal inrichten met een pagebuilder. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van HTML, CSS en JavaScript (niet van Java)

 

Divi Builder (Elegant Themes)

Eén van de populairste sitebuilders is Divi Builder, waar ook een thema bijhoort. Het grootste voordeel is dat Divi daadwerkelijk drag-and-drop is én ook een thema afgestemd op de Builder. Nadeel van Divi met het Divi thema is dat het qua bestandsgrootte aan de maat is en dat het een vrij gesloten systeem is. Als je ieder onderdeel helemaal zelf wilt ontwerpen, zal je toch in de CSS moeten duiken of extensies kopen. Wanneer je een jaarlijks abonnement afsluit of licentie afkoopt dat je een onbeperkt aantal websites kan gebruiken en toegang hebt tot vele thema’s en plugins. Het goedkoopste pakket begint bij $89 voor één jaar ondersteuning.

 

Elementor Pro

Zelf maak ik gebruik van Elementor Pro, alles wat je op mijn website ziet qua layout is opgebouwd en gemaakt met deze plugin. Het voordeel is dat het op alle thema’s werkt, zodat je een licht thema als basis kan gebruiken. Deze plugin is oorspronkelijk gratis te gebruiken, maar voor de theme builder en functies als WooCommerce, prijslijsten en flip boxes moet je de plugin kopen. Een licentie is goed voor één jaar ondersteuning en updates, maar daar staat wel een korting tegenover bij verlenging. Het goedkoopste pakket begint bij $49.

 

Gutenberg

Een pagebuilder die ook het vermelden waard is, dat is Gutenberg, deze pagebuilder voor WordPress moet de release van versie 5.0 halen. Het is vooral gericht op het creeren van content, dus het schrijven van blogberichten/nieuws om zo een interactieve pagina te maken waarbij de content er echt uitspringt. Er is nog werk aan de winkel, maar het idee en eerste uitwerking zijn al goed, binnenkort schijn ik mijn licht over de plugin.

 

Andere alternatieven

Natuurlijk is er concurrentie voor de bovenstaande plugins, zo zijn er nog meer pagebuilders voor WordPress, al heb ik ze nog niet allemaal getest. Denk aan concurrenten als Beaver Builder, Thrive Architect (dat bijna lijkt op Elementor!) en andere, (soms gratis) alternatieven als WPBakery. Met zowel Elementor Pro als Divi heb ik ruime ervaring opgedaan en kan er goed mee uit de voeten.

Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email