Max Oosterwijk

Waarom “Ho Hey” echt wel een tof nummer is!

BARENDRECHT – Sommigen krijgen spontaan wegtrekkers bij het horen van de eerste klanken van het nummer “Ho Hey”, ik niet. Zeker als de dagen korter en kouder worden, vind ik het juist wél lekker om dit nummer van The Lumineers te luisteren. Alleen al de beginklanken zijn al rustgevend en lijken al iets van warmte uit te stralen, ondanks dat de songtekst niet vrolijk is. Maar dat is juist de kracht van dit nummer. Het gaat om een vrouw die haar vriend verlaat, maar hij niet zonder haar kan.

In 2012 kwam ‘ie uit, maar pas in 2013 werd “Ho Hey” een grote hit in Nederland, zo stond ‘ie 20 weken in de Nederlandse Top 40 en piekte op plaats 5. Het werd misschien wel iets te succesvol, omdat het nummer kapot werd gedraaid op de radio. Daarom kregen en krijgen mensen nog steeds wegtrekkers bij het horen van “Hey, Ho, Hey!”. Uiteindelijk werd het zelfs in Amerika een grote hit en betekende ook de doorbraak van The Lumineers in dat jaar.

Hoe klonk het nummer? Oordeel zelf met deze warme oorwurm, hij zal nog wel even rondzingen…

Oorwurm of niet, bij mij zal ‘ie in elk geval vaker op de playlist staan. Wil je naast muziek, nieuws, de Shop 5 ook leuke weetjes bij een liedje als deze? Luister iedere zaterdagmiddag tussen 12.00 – 14.00 uur naar MiddagMax, op Exxact Barendrecht.

Afbeelding bovenaan deze post: Wikipedia / Sachyn Mital. CC BY-SA 3.0

Deel deze blogpost met de wereld!