Heaven In My Hands lekker, maar weinig spannend

BARENDRECHT – Level 42 scoorde in de jaren ’80 met allerlei funkrocknummers, denk aan Hot Water, Lessions In Love en ook bijvoorbeeld Heaven In My Hands. Het laatste nummer lijkt in de vergetelheid te zijn verdwenen of verbannen naar regionale stations als 8FM en Simone FM. Dat is jammer, terwijl de opbouw van het nummer zo magistraal is. Het is stukje voor stukje, in plaats van in één keer alle energie, zoals in We Built This City van Starship.

Er geschiedt wel wat tegen de magistrale opbouw in te brengen: de rest van het nummer kabbelt verder op de energie van de intro. Er zijn weinig andere pieken, totdat je tijdens de bridge van het nummer het begin terughoort, mét iets extra’s. Ondanks dat het nummer misschien niet bijzonder lijkt, maakt dit de kracht van het nummer, dat onderschat wordt. Op een album zou je er namelijk snel langs gaan, maar de plaat verdient nou juist die aandacht. Misschien is het een goed idee om zelf deze plaat te beluisteren. Hieronder de live versie, waarbij de opbouw en de energie merkbaar is.

Wil je naast muziek, nieuws, de Shop 5 ook leuke weetjes bij een liedje als deze? Luister iedere zaterdagmiddag tussen 12.00 – 14.00 uur naar MiddagMax, op Exxact Barendrecht.

 

Bovenstaande afbeelding: Wikimedia Commons / rawpic. CC-BY-SA-4.0

Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email