“A Thousand Miles” meer dan Terry Crews alleen?

BARENDRECHT – Wanneer je de eerste klanken hoort van onehitwonder Vanessa Carlton’s A Thousand Miles denk je vrijwel meteen aan Sky Radio en misschien ook aan acteur Terry Crews. De laatstgenoemde speelde de legendarische scene in de film White Chicks uit 2004.

In White Chicks ging het verhaal over twee undercoveragenten die op missie zijn. Niet zomaar een, maar om twee zusjes van een rijke hoteltycoon in bescherming te nemen. Dit gaat – zoals je verwacht niet vlekkeloos, omdat de twee Afro-Amerikaanse agenten verkleed gaan als de twee blanke zusjes.

Hierin speelt Terry Crews (ook bekend van de latere filmreeks The Expandables en Old Spice) een prominente rol als bekende basketballer Tyrell. Hij wordt verliefd op één van de undercoveragenten. Voordat die scène komt, zingen de ‘zusjes’ en vriendinnen het nummer al in de auto.

Vervolgens gaat één van de twee op date, maar moeten zij eerst de auto nemen naar het restaurant waar zij gaan eten. Waarna pijnlijk duidelijk wordt dat Tyrell het nummer ook leuk vindt, zowel in de film als in het echt leven. Later doet hij het nummer ook in een eindejaarsshow en zelfs in Lip Sync Battle.

Toch maar terug naar het origineel van Vanessa Carlton, zij bezong het nummer voor het eerst in 2002. In de videoclip reist zij met piano en al door Amerika, om te laten zien dat zij daadwerkelijk ver gaat voor hem. Het nummer werd – zoals eerder genoemd grijs gedraaid door Sky Radio, waardoor mensen al slecht gaan op de intro van het nummer. Dat is jammer, want ondanks dat het nummer serieus geschreven en gezongen wordt, zal deze plaat dat niet snel worden genomen. Geniet ervan en je weet het: ting-ding-ding-dinge-de-ding …


Wil je naast muziek, nieuws, de Shop 5 ook leuke weetjes bij een liedje als deze? Luister iedere zaterdagmiddag tussen 12.00 – 14.00 uur naar MiddagMax, op Exxact Barendrecht.Afbeelding bovenaan deze post : Flickr / Gage Skidmore CC BY-SA 2.0.

Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email