Tijd voor wat Italodisco, Ma Quale Idea!

BARENDRECHT – Stel je eens voor: het zijn de jaren ’80 en je bent op vakantie in bijvoorbeeld Italië en zet de kleine kleurentelevisie aan. Je ziet diverse videoclips (denk aan Michael Jackson, Wham of Madonna) en plotseling hoor je Ma Quale Idea van Pino ‘d Angio, terwijl hij met zware shag in de clip te zien is. Een heel andere tijd, die toch muzikaal gezien nog altijd springlevend is onder een select publiek en altijd zal voortbestaan. In die tijd waren er al een aantal mooie dames, denk aan Sabrina (Salerno), maar ook Blondie of Lio (ken je deze nog, nog?) was in de jaren ’70 en ’80 om door een ringetje te halen. Om een voorbeeld te geven.

Andere voorbeelden van Italodisco zijn bijvoorbeeld eerdergenoemde Sabrina, zeer bekend door haar nummer Boys (Summertime Love). De videoclip waar menig man in die tijd bijna ging kwijlen naar de tv. Ondanks dat een beetje bloot op tv in de jaren ’80 controversieel was, was het juist typerend voor Nederlandse films om wat of juist veel naakt erin te doen. Hypocriet. Ook Ryan Paris was een artiest die actief was in de scene, met zijn grootste hit Dolce Vita

Krijg je ook zo’n zin in de zomer? Ook ben ik erg benieuwd of jij stil kan blijven zitten als je dit nummer hoort van Sabrina. Op naar Ma Quale Idea, een fragment uit het optreden bij Top Pop.

Okay, nog een bonusfragment: Gerard Ekdom die tijdens Serious Request het nummer draait en er nog wat leuks mee doet. Want zeg je Gerard Ekdom, dan zeg je oneindig veel woordgrappen. Veel kijkplezier!

Afbeelding bovenaan deze post : Flickr / Maarten van Maanen, CC BY-SA 2.0Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email