Max Oosterwijk

Land Of 1000 Dances en lekker meezingen!

BARENDRECHT – Wanneer je de titel ziet en de artiest die bij het nummer hoort, zegt het je misschien niet veel. Maar toch gaan we terug naar de Sixties, het roemruchte tijdperk van rock’n’roll. Denk aan The Beach Boys, The Beatles en vele anderen als The Supremes (Diana Ross). Muziek van die tijd was nog puur, staat qua arrangement als een huis en was daarbij erg dansbaar, wat dit nummer bewijst.

Het nummer heet Land of 1000 Dances, maar een paar dansen hoor je terug: de pony, mashed patato en ook de twist. Op internet kun je de verschillende danspassen terugvinden. Dat is leuk voor op feestjes!

Wellicht zegt het je nog niet veel. Wellicht heb je gehoord van de sample in het nummer als Here Comes The Hotstepper van Ini Kamoze. Daarin zit een lijntje “na, na na na, na na na na na na na na na na, na na na na”. Ook vanuit de Hiphop scene werd de sample gebruikt, zoals door de Nederlandse rapper Hef. In 2020 hoorde je de sample weer terug in het nummer Further Up. Dit nummer is van het Israëlische duo Static & Ben El in de remix met Pitbull.

De cover van Wilson Pickett is verreweg het bekendst en vaakst gedraaid. Desondanks is Wilson Pickett niet de origineel uitvoerend artiest is. Onder meer Fats Domino en J. Geils Band hebben hun eigen draai gegeven aan Land Of 1000 Dances. Het werd geschreven door Chris Kenner. Hieronder een live registratie van Wilson Pickett tijdens een concert.

Uitgelichte afbeelding (boven artikel): Flickr / bunky’s pickle (CC BY-SA 2.0)

Deel deze blogpost met de wereld!