Max & Media

Ik ben nieuwslezer, redactietijger en ben een bekwaam technicus.
 Tijdperk Titel productie Zender/KanaalFunctie/Opmerkingen
    
 Medio april 2017 – heden MiddagMax Exxact Barendrecht Zaterdagmiddag-magazine, met live verslag, nieuws en de Shop 5. Tussen 12.00-14.00 uur
    
 Medio maart 2014 – dec 2017 RegionieuwsExxact BarendrechtNieuwslezer. Ook schreef ik mijn eigen berichten en publiceerde deze op de website.
 Oktober 2016 – juni 2017GLRinsidersYouTube, Instagram & websiteVlogger, blogger & ambassadeur van het Grafisch Lyceum Rotterdam
2-4 september 2016Studio MaasstadStudio MaasstadRedacteur en nieuwslezer. Pop-up station van Stichting Samenwerkende Mediapartijen Rotterdam
18-22 juli 2016Vierdaagse uitzendingen van 024Media024Nieuwslezer & regie (te volgen via evenementenzenders KPN & Ziggo)
Pinksterweekend 2015, 2016, 2017, 2018RoparunradioRadio en onlineRedacteur (online en kabelkrant t.b.v. visual radio) en nieuwslezer.
 December 2014, 2015, 2016GLR Serious Request Flex FM (Grafisch Lyceum Rotterdam) In 2014 was ik nieuwslezer. Tijdens editie 2015 mocht ik het allereerste programma presenteren. In 2016 was ik stationvoice en audiotechnicus.
 Mei 2015 – september 2016Max in de middagNieuwerkerk FMProgrammamaker
    

Ik raakte in de eerste van het VMBO besmet met het ‘radiovirus’, toen ik een aantal keer de radiostudio Flex FM heb ontdekt. Tijdens tussenuren was ik er standaard te vinden, heb veel geëxperimenteerd en ook ervaring opgedaan. In 2010 was ik ook begonnen bij Exxact FM (sinds 2014 Exxact Barendrecht) bij het programma Kidstime. Daar deed ik afgewisseld techniek, een stukje redactie en ook presentatie.

Later mocht ik ook een aantal keer de techniek verzorgen voor het zaterdagochtend magazine Weekendmixx, als invaller voor de vaste technicus. 

In 2013 kreeg ik met school de unieke kans om een cursus te volgen bij FunX in Rotterdam. Hierbij maakten wij onze eigen editie van het opinieprogramma CritiX, wij hebben zowel mensen op straat als een expert geinterviewd, muziek uitgekozen en een programma gemaakt rondom één stelling. Ook heb ik een korte tijd samengewerkt met scholieren om samen een programma te maken, zoals tijdens de Fancy Fair.

2014 begon met een knaller: ik mocht samen met een radiocollega het programma verslaan voor de Fancy Fair van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Te gast tijdens het programma waren onder meer Giel Beelen en ook Angela Groothuizen. Ook mocht ik veel verzoeknummers tegen betaling draaien.

In maart 2014 ben ik begonnen als regionieuwslezer bij Exxact FM, dat in september van dat jaar werd omgedoopt tot Exxact Barendrecht. Met een nieuw logo en ook een nieuw geluid. Ik sprak dagelijks het radiobulletin in en plaatste ook nieuwsberichten op de website. Later mocht ik ook het radiobulletin lezen tijdens de allereerste editie van GLR Serious Request 2014, dat zelfs op FM werd uitgezonden.

In 2015 mocht ik ook beginnen voor internetstation Nieuwerkerk FM voor een programma Nieuwerkerk in de middag, later omgedoopt tot Max in de middag. Een lunchprogramma met actualiteit en nieuws. Ik was helemaal vrij om de playlist zelf samen te stellen, net als mijn items.

Ook in 2016 was ik betrokken bij Roparunradio als redacteur, ook mocht ik een aantal vlogs maken over en rondom de uitzending. Daarnaast heb ik berichten geschreven voor de website en socials. Tijdens de 100ste Nijmeegse Vierdaagse – verslagen door Media024 (op evenementenkanalen) mocht ik het nieuws lezen. 

Begin september 2016 ging ik aan de slag bij pop-up radiostation Studio Maasstad van SSMR, een partij dat als doel had om lokale omroep te worden van Rotterdam. Daarvoor werd de 93.9 FM, die sinds 2015 stil was gebruikt. De berichten uit het nieuws heb ik gepubliceerd op de website.

In maart 2017 mocht ik aan de slag bij Exxact als programmamaker, op de zaterdagmiddag tussen 12.00-14.00 uur. Dit doe ik nog steeds, waarbij ik een aantal vaste items heb, zoals de Shop 5, tv-gids en verslag van Barendrechtse evenementen.

Tijdens het pinksterweekend in zowel 2017 als 2018 deed ik mee aan Roparunradio, waarbij ik de berichten verzorgde voor tekst-tv, de nieuwsbulletins had samengesteld en ook content creëerde voor de website.

Het blijft koffiedik kijken, maar het ‘radiovirus’ zal blijven. Ik vind alles wat met radio te maken heeft te gek, ongeacht of ik er zelf iets mee doe. Denk aan de Open Studio Dagen of bijvoorbeeld de Top 2000

Zelf blijf ik als ambitie houden mij nog verder te ontwikkelen en misschien wel mijn boterham ermee te verdienen. Dat is nog ver weg, maar wie weet, het blijft voor mij de belangrijkste bijzaak in het leven. Ik volg het radionieuws, maar blijf ondertussen schrijven op mijn website.

Cijfers & counting

+
Uur radio gemaakt in de radiostudio
+
Artikelen geschreven

Voor de schermen

Nieuwslezen
Radio nieuwsredactie
Studiopresentatie
Vloggen

Achter de schermen

Audiotechniek
Schakeltechnicus video
Camera (dome + handcamera)