Max Oosterwijk

MS 365 Fundamentals in de pocket

ROTTERDAM – Afgelopen week heb ik examen gedaan voor het certificaat Microsoft 365 Foundations (MS-900), met een succesvolle afloop. De stof gaat in het bijzonder over de diensten binnen de Microsoft 365 Suite en mogelijkheden. Ik vind het een waardevol certificaat, zeker omdat ik dagelijks werk binnen Microsoft 365.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365, nog altijd bekend als Office 365, is een clouddienst van Microsoft. Binnen dit pakket vallen de bekende applicaties als Word, Outlook en OneDrive. Verder zijn er binnen de clouddienst uitgebreide mogelijkheden voor beveiliging, apparaatbeheer en meer. Binnen de cursus was ook uitgebreid aandacht voor zaken als toegankelijkheid.

De cursus is een mooie opstap voor IT-professionals die richting de cloud willen. Het legt basisbeginselen uit van de Microsoft 365 suite, alsmede veel concrete voorbeelden van de mogelijkheden. Als vervolg kun je in verschillende gebieden specialiseren, zoals Dynamics, Modern Workspace/Intune etc. Wanneer je er klaar voor bent kun je ook doorstromen naar Azure.

MS365 Fundamentals – MS-900

De cursus zelf gaat over de verschillende mogelijkheden, diensten en ook achtergronden over de Microsoft 365 Suite. Bijvoorbeeld: welke typen rapportage is beschikbaar? Wat voor SLA biedt Microsoft tot aan licentievormen en Microsoft Viva.

Mijn cert is via deze link te bekijken.

Foto: Bert Busch / Referit

Deel deze blogpost met de wereld!