Max Oosterwijk

maxoosterwijk.nl vijf jaar

ROTTERDAM – Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat ik de website en het domein maxoosterwijk.nl heb gelanceerd. Wat begon als portfoliowebsite en speelplaats voor theme builders is inmiddels een blogplatform met uiteenlopende onderwerpen. De clean, responsive stijl van toen zie je nog altijd terug: een palet van wit, twee tinten grijs, zwart en groen.

In deze vijf jaar is er persoonlijk veel veranderd: van school naar stage naar drie jaar professioneel in het vak IT. Om niet te zwijgen over de talloze uitzendingen, producties en meer binnen lokale media die ik heb mogen doen.

Onder de motorkap

Onder de motorkap draai ik, zoals veel webapplicaties op WordPress. Ja, ik ken de gebruikelijke bezwaren, maar eenmaal gewend vlieg je door de interface! Voor de front-end maak ik gebruik van een white label thema met daarboven Elementor Pro. Met deze plugin kun je het volledige ontwerp van een WordPress site/blog aanpassen, van header tot footer. Eén van de concurrenten van Elementor is Elegant Themes met Divi, dat tegenwoordig ook een volwaardige theme builder is. Het geheel draait op een good old LAMP Stack, een webserver met alles erop en eraan.

Hackers en grapjassen, doe vooral geen moeite.

Deel deze blogpost met de wereld!