Max Oosterwijk

Gelukkig 2017! Wat heb ik gedaan in 2016?

BARENDRECHT – 2016 was voor mij een geweldig en vooral ook druk jaar. Ik heb meegewerkt aan Roparunradio, Nijmeegse Vierdaagse (024), Studio Maasstad, de verhuizing van Exxact Barendrecht en ook GLR Serious Request 2016! In deze blogpost licht ik mijn jaar uit.

 

Vloggen, school en de Roparun

In het begin van 2016 ben ik begonnen met vloggen op mijn eigen kanaal, later ook voor GLRInsiders. Ik was aan het experimenteren met het uitlichten van alles wat er gebeurt bij de radio. Ook mocht ik tijdens de Koningsdag-uitzending nieuwslezen voor Exxact Barendrecht.

Still uit de intro van GLRInsiders 2016-2017.
Still uit de intro van GLRInsiders 2016-2017.

In mei was het voor de 25ste keer tijd voor de Roparun, alle redenen voor een feestje! Dat was het ook, we hebben 3 dagen lang radio gemaakt, ik combineerde tijdens deze dagen vloggen met redactionele/audiovisuele werkzaamheden. Dit is goed gelukt, de korte vlogs en video’s zijn terug te vinden op de Facebook-pagina van Roparunradio.

roparunradio

024 en Kermis FM

Tijdens de zomervakantie zat ik ook niet bepaald stil. In juli heb ik met het (kleine, maar steengoede) team van Media 024 de Nijmeegse Vierdaagse verslagen. Via radio, televisie (digitale evenementenkanalen van KPN & Ziggo) en online. Ik deed dit met name door het regionieuws voor te lezen (en ook voor te bereiden) en ook achter de schermen was ik er vaak te vinden! Ik heb veelal de videoregie en ook lijnbewaking voor video gedaan. Het was een zware, maar wel ontzettend gezellige week met leuke collega’s. Ik zou het zo weer over kunnen én willen doen!

Ingezonden foto: Erwin Loenen / Media 024.
Ingezonden foto: Erwin Loenen / Media 024.

Niet alleen heb ik meegedaan aan de verslaggeving voor de Nijmeegse Vierdaagse, ook heb ik 1 dag meegedraaid met Kermis FM. Jaarlijks met veel grof geschud wordt de Tilburgse kermis thuisgebracht, via alle mogelijke kanalen (ook evenementenzender van Ziggo). Ik heb contacten gelegd op de kermis en ook een aantal video’s bewerkt.

Studio Maasstad, de verhuizing en GLRInsiders

Ook na de zomervakantie ben ik lekker aan de bak gegaan, met Studio Maasstad (van de Stichting Samenwerkende Mediapartijen Rotterdam) heb ik de Rotterdamse Wereldhavendagen verslagen. Zelf heb ik het regionieuws op het halve uur gelezen en ook verhalen geschreven voor op de website. Deze uitzending werd gemaakt als pilot in aanloop naar 2018, wanneer een nieuwe vergunning wordt afgegeven voor een lokale mediapartij.

max-studio-maasstad

Dit allemaal werd gecombineerd met de verhuizing van Exxact Barendrecht naar Het Kruispunt. Hierbij heb ik ook meegeholpen met het opbouwen van de studio’s en mocht het allereerste programma schuiven vanuit de studio! Ook dit was best een drukke, maar ook leuke periode. Inmiddels zijn we al aardig gesetteld en hebben genoeg ambities voor de toekomst.

onairstudioexxact_vooraanzicht

Tijdens deze periode heb ik ook gesolliciteerd als GLRInsider. Ik ben 1 van de 6 Insiders en maak gedurende het schooljaar 2016-2017 vlogs en blogs over mijn leven op school.

GLR Serious Request 2016

Oorspronkelijk had dit project wat voet in de aarde op school, maar uiteindelijk is het gelukt! We hebben 3x 6 uur radio én televisie gemaakt op school voor Serious Request. Ik heb ervoor gezorgd dat het radiogedeelte gesmeerd liep, verzorgde de vormgeving (jingles), geluidsprocessing (om het geluid mooier te maken), techniek en ook het AV-gedeelte samen met mijn team. Meer over dit avontuur lees je in deze blogpost.

radiokoffer

Al met al was 2016 een geweldig jaar, ik denk dat 2017 minstens net zo top wordt!

Deel deze blogpost met de wereld!