Max Oosterwijk

Hoe ziet een HTML-pagina er van achteren uit?

ROTTERDAM – Tegenwoordig zien webpagina’s er natuurlijk hartstikke gelikt uit, kijk maar bijvoorbeeld naar mijn eigen website. Maar voordat je een responsive website kunt maken, moet je ook weten hoe de basis zit van een website. In de beginjaren was het heel basic, maar anno 2017 kom je met je website niet meer weg zonder op z’n minst een responsive design. In deze vlog laat ik de ultieme basis zien van een HTML-pagina. HyperText Markup-Language.

 

Wat typeert HTML?

HTML kent openings- en slutitingstags. Net als bijvoorbeeld XML, dat betekent dat alles wat je doet binnen deze taal, je moet beginnen en sluiten. Bijvoorbeeld <HTML> voor het begin van een HTML pagina en </HTML> aan het einde van de pagina. In de foto zie je dat met de <option>-tag, die open ik en sluit ik vervolgens.

 

Wat is Responsive design?

Tegenwoordig bekijken we website niet meer alleen via onze computer, maar ook via onze tablet en smartphone. Een hele tijd geleden werd er vaak door webdesigners gekozen om aparte websites te maken voor een (smart)phone, zodat op lage resoluties alles toch past zonder te veel te scrollen. Maar tegenwoordig zijn de programmeurs al erg ver in het ontwikkelen van een webpagina die op vrijwel alle apparaten er goed en in verhouding uitziet.

Deel deze blogpost met de wereld!