Max Oosterwijk

Dance with Me: Diplo in countryvibes

ROTTERDAM – Diplo kennen de meeste mensen wel van zijn dansbare platen, veelal dance, maar ook hiphop en andere elektronische stijlen. Zijn internationale doorbraak dateert uit 2011 met het nummer C’mon (Catch ‘em By Surprise) in samenwerking met Tiesto.

In 2020 gooide hij het over een heel andere boeg met zijn album Diplo Presents Thomas Wesley Chapter 1: Snake Oil. Dit album bevat een country-achtige sound gecombineerd met elektronica. Eén van de platen op dat album, waar ik persoonlijk gek van ben is het nummer Dance with Me.

Diplo Presents Thomas Wesley Chapter 1: Snake Oil

Naast de country-sound valt nog iets op: er zitten veel collabs (collaborations, samenwerkingen) in zijn album. Onder meer Noah Cyrus (On Mine), de Jonas Brothers (Lonely) en ook countryartiest Thomas Rhett verleenden hun samenwerking.

Laatstgenoemde artiest werkte ook mee aan Dance with Me, hij zingt het nummer in, rapper Young Thug doet het tweede couplet. Het eindresultaat: een poppy en ook commerciele plaat. Samen met Lonely zijn dit de platen die toegankelijk zijn voor breed publiek. Een andere opvallende plaat op het album is Diplo’s remix van Old Town Road van Lil’ Nas X en Billy Ray Cyrus.

Wat ik ook tof vind aan Dance with Me, is de laidback beat samen met de verrassende mix van Young Thug en Thomas Rhett. De tekst, de algehele sfeer, alles klopt aan het nummer. De videoclip is ook volledig in stijl gemaakt: een man en vrouw dansen op de pick-up truck van Thomas Wesley (Diplo’s echte naam). Pak er lekker een biertje bij (of maak een Coca-Cola met pinda’s erin) en zet hem op tijdens een zomeravond.

Het nummer Lonely scoort betere kijkcijfers op YouTube. Op het moment van schrijven drie tegenover elf miljoen (!) views op de videoclips. Oordeel in ieder geval zelf!

Diplo Presents Thomas Wesley Chapter 1: Snake Oil is te beluisteren via Apple Music, Spotify, SoundCloud en via YouTube. Klik op de tag Lang niet meer gehoord voor meer vergeten parels. Ik plaats regelmatig nieuwe content, hou mijn site in de gaten!

Deel deze blogpost met de wereld!