The Beatles en dat lijntje op mondharmonica

BARENDRECHT – The Beatles hebben in de jaren ’60 en begin jaren ’70 hit na hit gescoord, in zowel eigen land als internationaal. Nu een iets minder bekend nummer uitgelicht in Lang niet gehoord, het nummer Love Me Do. Het nummer is aardig dansbaar, anno de 21ste eeuw wat cheesy maar tegelijkertijd wel heel herkenbaar door het melodietje op de mondharmonica. Grote kans dat als je een mondharmonica wilt leren bespelen (een hele kunst trouwens, onderschat het niet), dit nummer je aandacht wellicht trekt. Lijkt makkelijk – maar zoals altijd, is dat het niet.

Hoewel The Beatles nooit meer in originele formatie zullen optreden, blijft de muziek voortbestaan. Onder meer All You Need Is Love (zoals dat tenenkrommende programma met Robert ten Brink), I Can’t Get No Satisfaction en ook Yellow Submarine als Love Me Do belanden niet voor niets hoog in lijsten als de Top 2000. De Britse popgroep was en is nog steeds populair, onder jong en oud. Wederom zal deze oorwurm nog even in je hoofd blijven zitten. Ben jij voor The Beatles of The Stones? Reacties zijn altijd welkom.

Wil je naast muziek, nieuws, de Shop 5 ook leuke weetjes bij een liedje als deze? Luister iedere zaterdagmiddag tussen 12.00 – 14.00 uur naar MiddagMax, op Exxact Barendrecht.

Afbeelding bovenaan deze post : Wikimedia Commons / Eric Koch, Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief

Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email