Funky trip down 2014 met Saint Motel

BARENDRECHT – Saint Motel deed het, ook Bruno Mars waagde zich eraan, waarna anderen volgden: de funk terugbrengen. Het was in 2014 dat het nummer My Type op de playlists terechtkwam van radiostations en zelfs FIFA ‘14 – het voetbalspel! Ondanks dat het geen wereldhit opleverde, stonden ze wel in één klap op de muzikale kaart. In dit artikel de onehitwonder, met een vette knipoog naar een nummer dat in datzelfde jaar werd uitgebracht en toch veel overeenkomsten deelt.

In 2012 maakte Bruno Mars het nummer Treasure, gemaakt met jaren ‘70 sound én videoclip. Twee jaar later, werkte hij samen met Mark Ronson om een monsterhit te maken: Uptown Funk! Wederom een funky videoclip, met sterke invloeden van de jaren ‘80. Zelfs jaren later is het nummer nog steeds populair.

Ondanks dat het grote commerciële avontuur niet gelukt is, hebben ze wel iets neergezet. Misschien niet hun stempel op de trend van een funky sound, maar ze zijn wel internationaal doorgebroken.


Tot slot: de funky sound is sinds zowel My Type als Uptown Funk! weer hip geworden. Ook andere nummers die later uitkwamen hadden een swingende melodie en aanstekelijk ritme, zoals Sax van Fleur East en in 2018 Sigala, Ella Eyre, Meghan Trainor & French Montana in Just Got Paid.

Afbeelding bovenaan deze post : Wikimedia Commons / Jabari Jacobs

Deel deze blogpost met de wereld!

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email