Max Oosterwijk

TIEKS met Sunshine hip dankzij webwinkel

ROTTERDAM – Met het beginnen van de zomertijd heeft het startschot geklonken voor lekker weer. Eén van Nederlands grootste webwarenhuizen heeft een nummer uit 2015 ingezet voor hun meest recente campagne. Het is van DJ/producer TIEKS en het nummer Sunshine. Uiteraard zijn er nog veel meer nummers met als titel Sunshine of iets met Sunshine erin, denk daarbij aan Dance Nation uit 2001, een trance nummer die ook nog altijd heel fijn is om naar te luisteren.

TIEKS is helaas niet zo heel bekend in Nederland, ook op de interwebs is informatie niet heel breed vindbaar: buiten dat hij uit Londen (Verenigd-Koninkrijk) komt en record producer en songwriter is. Het dansbare nummer uit 2015 bevat tevens als featuring artist Dan Harkna, waarbij de remix bekender is dan het origineel. Zelf kende ik het Sunshine van TIEKS wel door de database van Exxact Barendrecht, die het nummer ietsje langer op de playlist had staan tussen de ‘gewone’ nummers uit de periode 2000-2019. Het nummer zelf had geen notering in de Nederlandse Top 40. **INSERT RECLAMEPINGEL**

De akoestische versie klinkt best prima, toch past het meer dansbare imho wel nét iets beter bij de zomer. Eerder maakte Editie NL een reportage over tropical house en de criteria van een goed zomernummer: hij moet dansbaar zijn, lekker in het gehoor en vooral herinneringen oproepen. Vaak zijn vakanties het uitgelezen moment om nieuwe herinneringen te maken. Hoewel het er naar uitziet dat ook dit jaar het maken van nieuwe herinneringen uitdagend gaat worden, moeten we het maar toch van nemen.

Als je niet van honden of – in het specifiek van teckels houdt, dan zou ik het doen met de neon-albumcover op Spotify, Apple Music of de Extended version – zonder videoclip dus. Laat de temperaturen maar stijgen!

Meer lezen? Ik heb ook al over andere vergeten nummers geschreven op mijn website, waaronder Saint Motel – My Type en meer jazz-funk-rock nummer Heaven in My Hands van Level 42.

DISCLAIMER: Ik vind het gewoon een fijne plaat, ben niet benaderd om deze webwinkel te promoten.

Update 04-07: Linkjes bijgewerkt.

Deel deze blogpost met de wereld!